Nukuhiva

De eerste Nukuhiva-winkel werd in 2006 geopend nadat Floortje het boek ‘100 Wereldplekken die je gezien moet hebben’ had geschreven. Er was vooraf afgesproken dat een deel van de inkomsten naar een schoolproject in Oeganda zou gaan. Maar het boek werd zo goed verkocht dat er geld overbleef voor een ander project en zo werd het idee geboren om in Amsterdam een fairtrade kledingzaak te beginnen. In 2008 kwam daar een filiaal in Utrecht bij. Met deze twee fairtrade winkels hoopt Floortje een groot publiek te kunnen laten kennismaken met het fenomeen ‘eerlijke kleding’.

De winkels van Floortje zijn vernoemd naar Nukuhiva, een prachtig eiland in de Polynesische archipel waar respect voor er worden uitsluitend duurzaam geproduceerde kleding, accessoires en schoenen verkocht, maar ook sierraden en boeken.
Alleen fashionable en bijzondere merken zijn vertegenwoordigd, zoals Edun, Kuyichi, alchemist, Intoxica, Misericordia, Inti knitwear, en Komodo.

Hip, stijlvol en duurzaam

Dat is waar Nukuhiva voor staat. Wij kiezen bewust voor fair trade en modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. De door ons geselecteerde fair trade merken maken hun kleding en accessoires met duurzaamheid als belangrijke richtlijn. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van biologisch katoen of andere natuurvriendelijke materialen. En daarmee staat die jeans niet alleen goed, het voelt ook goed.

Vooruitstrevend en Eigenwijs

Veel vooruitstrevende en innovatieve modelabels en ontwerpers kiezen voor duurzaam. Zo vind je bij Nukuhiva stoere tassen gemaakt van oude bootzeilen of jassen gemaakt van gerecyclede petflessen. Hip en duurzaam gaan bij Nukuhiva hand in hand. De kledingcollectie loopt uiteen van sportief en stoer tot chique en vrouwelijk. Daarnaast verkoopt Nukuhiva accessoires en bijzondere lifestyle items.